Gratis frakt — Full returrett — Trygg handel

Trines brokkolisalat

Trines brokkolisalat

4 personer
Brokkolisalaten er knallgod til grillmat, og som en salat i stedet for poteter til fisk og kylling. Funker like bra sommer som vinter til feks svinekjøtt.
Ingredienser
  • 1 brokkoli i minibuketter
  • 1 dl majones
  • 3 dl Creme fraiche
  • 2 ss hakkede mandler (alternativt mandelmel eller solsikkekjerner)  
  • 15 stk druer
  • 40 g Sylta Rødløk (Trines Utvalgte Sylta rødløk)
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 100 g bacon i biter
  • Salt, pepper og eventuelt sukker.
Fremgangsmåte
Dressing:
  1. Bland majones sammen med Creme fraiche.
  2. Tilsett hakket sylta rødløk. 
Salaten:
  1. Del opp brokkolien i passe små/mellomstore biter og legg dem i en brødpose sammen med eddik og sukker. La det trekke i ca 30 minutter.
  2. Legg brokkolien i creme fraiche blandingen. Bruk noe av eddiken.
  3. Tilsett hakkede mandler / solsikkekjerner og druer, og bland sammen.
  4. Stek bacon-bitene og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Dryss på toppen før servering.
Viktig at det blir endel druer slik at det syrlige fra eddiken kompenseres med det søte fra druene. Smak til. 
Salaten kan gjerne lages kvelden før eller tidlig på dagen, slik at den får stått litt og smakene får satt seg.