Gratis frakt — Full returrett — Trygg handel

Sommerpotetsalat med aioli i dressingen

Sommerpotetsalat med aioli i dressingen

6 personer
En frisk sommerlig potetsalat som passer utmerket til kylling, grillet fisk og kjøtt og spekemat.
Når jeg lager potetsalater så fortrekker jeg å bruke vinterpoteter. Grunnen er at vinterpotetene (feks Beate, Astrix, Folva) har mindre vann i seg enn nypoteter. Når du lager potetsalaten vil vinterpoteter trekke til seg mer dressing enn nypoteter gjør. Med nypoteter vil dressingen ligge utenpå potetene og ikke trekke inn. Derfor er det varierende hvor mye dressing det går med til en salat, og den kan fort oppleves som tørr hvis det blir laget med for lite dressing.
Ingredienser
Salat
  • 800 g kokte poteter 
  • 20 stk sukkererter
  • 8 stk reddik
  • 1 stk syrlig eple
  • 5 stk vårløk 
  • 100 g ruccula 
  • 50 g soltørka tomater
  • 50 g Sylta Rødløk fra Trines Utvalgte  
Dressing
  • 2 ss hakket bladpersille 
  • 10 ss ramsløkolje
  • Majones eller aioli til passe dressing 
  • Smakes til med salt og pepper
Aioli
  • 3 eggeplommer
  • 3 dl solsikkeolje
  • 1 klype Maldonsalt
  • 1 ts Dijon sennep
  • ½ sitron (saften)
  • 1–2 hvitløksfedd (dropp hvitløken om du bruker ramsløkolje i dressingen.)

Fremgangsmåte
Aioli
  1. Eggeplommer, salt, sennep og sitronsaft piskes sammen med en visp i en bolle.
  2. Rør forsiktig inn oljen i en tynn stråle. Rør kraftig. Blir røren for tykk, spe med litt kaldt vann.
  3. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker eller sitronsaft.

Ønsker du kun å lage en frittstående aioli, så kan det anbefales å røre inn finhakket ramsløk eller ramsløkpesto / olje. Har du ikke ramsløk, kan du bruke finhakket ruccola eller andre urter.

Salat
  1. Kok potetene og avkjøl på benken, og ikke i kjøleskapet. Smakene trekker da bedre inn i potetene.
  2. Del potetene og de andre ingrediensene i biter og bland sammen.
Dressing
  1. Bland majones / Aioli med ramsløkoljen til passelig konsistens. 
  2. Salt og pepre. Smak deg frem.

Har du ikke ramsløkolje, kan du finhakke ruccula og persille i en hurtighakker sammen med oljen som også brukes til å lage aiolien. Ønskes en litt sterkere potetsalat, kan det røres inn 1–2 ss Dijonsennep.