Gratis frakt — Full returrett — Trygg handel

Hytte-ostekake

Hytte-ostekake

Her kommer oppskriften på den enkleste desserten. Enkel, lett og uten bruk av ovn. Forberedelser kan gjerne gjøres dagen i forveien. Kanskje den kan gi energi og påfyll på skituren, eller være den perfekte avslutningen på kvelden foran peisen..?  
Ingredienser ostekrem 
  • 3 dl kremfløte 
  • 100 gr naturell kremost 
  • 2 ss sukker 
  • Frø fra ½ vaniljestang  
Fremgangsmåte
  1. Pisk fløten bløt (ikke stiv) sammen med sukker og vaniljefrø. 
  2. Tilsett kremost og pisk sammen. 
  3. Legg kremen i en sprøytepose og oppbevar i kjøleskapet.
Frukt/bær

Hermetiserte kirsebær fra Trines Utvalgte eller andre ferske bær el annen frukt, eks appelsin.

Ingredienser kjeksblanding
  • 1 pk Bixit kjeks knuses
  • 75 gr smør 
  • 40 gr sukker, gjerne brunt sukker
  • 50 gr hakkede mandler ( gjerne brente mandler) 
Fremgangsmåte
  1. Smelt smøret forsiktig i en stekepanne, og tilsett sukker. Knuste kjeks tilsettes og stekes til sukkeret er smeltet og kjeksen har fått en fin gylden farge. 
  2. Ta stekepannen av platen og bland med hakkede (brente) mandler. 

Når desserten skal serveres, sprøytes kremen i en skål el et glass, gjerne med stett. På toppen legges frukt/bær og dryss den knuste kjeksblanding på toppen.