Gratis frakt — Full returrett — Trygg handel

Potetsalat

Potetsalat

6 personer
Ingredienser
  • 800 g kokte poteter 
  • 3 dl majones 
  • 5 dl lett rømme 
  • 1–2 ss Dijon sennep 
  • 2 epler i biter 
  • 4 vårløk i biter 
  • 100 g hakkede sylta agurker fra Trines Utvalgte 
  • 4 ss lake fra sylta agurker
  • 4 ss hakket gressløk eventuelt vårløk 
  • 3–4 ss hvitvinseddik  
  • 1–2 ss sukker
  • Salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Kok potetene og del i biter. Kan gjerne beholde skallet på nå om sommeren. (Husk at vinterpoteter trekkes til seg mer dressing enn nypoteter, da nypoteter inneholder mer vann)
  2. Bland sammen de andre ingrediensene til en dressing og smak den til med salt og pepper. (Dressingen blir mer smakfull om den lages en dag i forveien.)


Potetsalaten kan gjerne lager 2-3 dager før servering. Den skal være frisk, litt syrlig og litt sterk.  
Denne potetsalaten er fint holdbar i kjøleskapet i 10 dager. Jeg liker den best når den lages på vinterpoteter som for eksempel Astrix, Folva, Beate.