Gratis frakt — Full returrett — Trygg handel

Stekt torskerygg med rødkål og brunet smør

Stekt torskerygg med rødkål og brunet smør

4 personer

Torskerygg er den tykkeste delen av en fiskefilet. Den er uten bein og er et jevnt og fantastisk stykke fisk å servere gjester som den flotteste festmat. Prøv litt nytt tilbehør og jeg lover deg at opplevelsen blir et minne for livet. Fersk torsk som flaker seg og tilbehør med masse smak – det blir ikke stort bedre.

Ingredienser torskerygg
  • 1 kg torskerygg 
  • Salt og pepper 
  • Smør/olje til steking
Fremgangsmåte
  1. Dryss gjerne 1 ss salt på fisken
  2. Legg fisken kaldt, gjerne 1 time, da vil fisken bli fastere og flake seg når den serveres.
Ingredienser brunet smør 
  • 300 gr meierismør
  • 3 ss soya saus 
  • 1 bunt vårløk 
  • ½ granateple
  • 2 ss finhakket persille
  • 1 ss finhakket gressløk 
  • 2 sjalottløk
Fremgangsmåte
  1. Finhakk sjalottløk og stek den lysebrun i litt smør. Ta det ut av pannen 
  2. Legg i alt meierismøret og la det bli nøttebrunt på middels varme 
  3. Når smøret begynner å bli nøttebrunt, settes det bort fra varmen og tilsettes soyasaus, vårløk, sjalottløk og hakkede urter 
  4. Røres sammen. Ved servering tilsette steinene fra granateplet, eller du kan strø dem på toppen av fisken ved servering.
Ingredienser rødkål til fisk 
  • 700 gr rødkål 
  • 2 syrlig epler, gjerne norske 
  • 1 rødløk  
  • 2 dl eplemost 
  • 0,5 dl rødvinseddik 
  • 2 klementiner 
  • 3–4 ss sukker 
  • 2 ss raps olje 
  • 1 dl kalvekraft, eller 1 ss kalvefond+ vann 
  • Salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Del kålen opp i tynne skiver
  2. Skrell eplene og rødløken og del dem opp i båter
  3. Bruk en gryte og varm den opp, tilsett rapsolje og stek rødløken til den er blank, ikke brun 
  4. Tilsett kål og rør rundt
  5. Tøm over eplemost og kraft. Kokes opp. 
  6. Del klementin i to og press ut saften, og la resten av klementinen komme med i gryten 
  7. Kokes i ca 45 min på middels varme under lokk 
  8. Tilsett rødvinseddik, sukker og la det koke uten lokk i 5 minutter
  9. Smak til med salt og pepper. Du kan justere etter egen smak om det trengs feks mer eddik eller sukker.

Rødkål kan fint opp bevares i 4-6 uker i tett glass i kjøleskap. Den kan også hermetiseres på glass.