Gratis frakt — Full returrett — Trygg handel

Godt grovbrød

Godt grovbrød

På gården baker vi mye brød. Melet har høyt innhold av fiber, som gir mye smak til brødet. Flere av kornslagene vi benytter er økologisk fremstilt. Denne oppskriften tar utgangspunkt i det melet vi bruker.

Ingredienser 3 brød
  • 4 dl havregryn
  • 8 dl sammalt hvete, fin
  • 8 dl hvetevals (sammalt hvete grov)
  • Ca. 1.5 L hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ss salt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 18 dl vann
Fremgangsmåte
  1. Gjær løses opp i kaldt vann. Tilsett det grove melet og alle frø. Kjør deigen i kjøkkenmaskin i 5 min. Bland inn hvetemelet til du får en litt løs deig.
  2. La deigen heve i bollen i 30 min, før den legges direkte opp i smurte brødformer.
  3. Dekk formene med plast og la det stå kaldt natten over. Ta brødemnene ut av kjøleskapet dagen etter og la de stå på benken til heving i ca en time.
  4. Når brødene har hevet til dobbel størrelse, settes de inn i varm ovn. Stekes på 200 grader i 40 min. Gjerne de siste 5 min uten form, da får du en sprø og god skorpe.

Brødet kan fint fryses.