Gratis frakt — Full returrett — Trygg handel

Fiskeform

Fiskeform

En hverdagslig fiskerett som godgjør seg i stekeovnen mens jeg lufter hunden.

Ingredienser 4 personer
  • 800 g fiskefilet (Alle typer fisk kan brukes. Jeg er veldig glad i både brosme, sei, laks og ørret.)
  • 3 gulrøtter
  • 1 purre
  • 2 paprika 
  • 1/2 squash (eller det du har av grønnsaker) 2 ss fiskekrydder (gjerne Fiskeeksperten Reinhartsen sitt)
  • 5 dl fløte (evt. 2 1/2 dl fløte og 2 1/2 dl melk)
Fremgangsmåte
  1. Skrell og del alle grønnsakene i like store biter.
  2. Rens fisken for evt. bein (eller be fiskehandleren om å gjøre det for deg). Del fisken i terninger. 
  3. Legg fisk og grønnsaker i en ildfast form, dryss over 2 ss fiskekrydder, og hell over fløten. Dekk formen med aluminiumsfolie eller et lokk. 
  4. Sett formen inn i ovnen på 180 grader i 20 min. (Her kan tiden variere litt etter hvor dyp eller vid form som blir brukt).

Det er godt med kokte poteter til, men det passer også fint med pasta eller ris.