Fri frakt over 600.- — Full returrett — Trygg handel

Egg form- lett lunsj på ei fjøl!

Egg form- lett lunsj på ei fjøl!

Når det er fint å være og vi vil være ute hele dagen, så er det fint å servere noe til formiddagsmat som er lettvint og enkelt å servere.

Egg form kan fint stå klart i kjøleskapet frem til det settes i stekeovnen og klare seg selv frem til servering.
En salat og gjerne grovt brød som tilbehør, blir dette en nydelig lunsj. Det er brukt noen mindre aluminiums former her, men det går fint å lage dette i en ildfastform og deles i stykker ved servering.

4 personer:
10 egg
1,5 dl fløte
100 gr spinat
2 stilker vårløk  
4 stilker grønn asparges
50 gr sylta rødløk
8 skiver spekeskinke
100 gr gulost, gjerne en med kraftig smak
salt, pepper

Pisk sammen eggene med salt og pepper, og tilsett fløten.
Kutt opp alt av grønnsaker og spekeskinke i biter. Riv osten.
På filmen fordeler jeg grønnsaker og skinke i formene og tømmer over eggestanden. Dryss over osten og sett det i kjøleskapet til sulten begynner å nærme seg.
Sett ovnen på 170 gr , og sett formen inn i varm ovn. La den stå i ovnen ca 20 min. Den skal være stivnet i midten.

Serveres med en knasende sprø salat og nybakt gårdsbrød.