Fri frakt over 600.- — Full returrett — Trygg handel

Aspargessuppe

Aspargessuppe

Ett av de aller beste vårtegn er når det kommer grønn asparges opp av jorden- og de aller beste
kommer fra Vasser!


Aspargesene fra Vasser er så gode at de kan spises som snacks om du ikke kan vente med å tilberede
de.


Aspargessuppe kan lages hele året, men suppen blir grønn og flott med mye smak om vi velger de
beste råvarene!
Denne er glutenfri og kan fint lager med laktosefri melk og fløte!


Min suppe er så enkel at det er gjort på 1-2-3. og det er supert å ta med i termos på tur, eller i
husveggen mens en holder på med vårarbeid i hagen.


4 pers:
2 bunter grønn asparges
6 dl melk
4 dl kremfløte (ev matfløte)
150 gr krepa løk
1 dl Kjøtt el grønnsaks kraft (ev. vann og 2 ss kalvefond)
ca 1 ss sitronsaft
salt, pepper


Knekk av den nederste delen av aspargesen, den er hard og trevlete. Disse stilkene kan brukes til å
koke grønnsakskraft på, men de må siles fra for de er for seige og harde til å tygges.


Kutt bort toppene av aspargesen og legg de litt til sides, de skal kun opp i suppa i 1-2 min før servering.


Resten av aspargesstilkene kan kuttes i biter og legges i en gryte sammen med hakket løk.


Tilsett kraft og melk og la det koke i 20 min. Kjøres med stavmixer, kan ev siles.

Tilsett fløten og smak til med salt, pepper og litt sitron.

Aspeargestuppene kan deles på langs, og legge opp i suppa. La de trekke i varm suppe i 1-2 min.


Serverte med sprøstekt bacon og brødkrutonger (halvtørt brød) som stekes i terninger i baconfettet.


Syltet rødløk er også veldig godt i suppa ved servering.


Nystekt Grytebrød med sprø skorpe er nydelig til.